Mascarpone koláč
Tento jednoduchý koláč s mascarpone je dokonalý dezert pre všetkých milovníkov tvarohových koláčov. Má jemnú a krémovú konzistenciu a rozpúšťa sa na jazyku. Kombinácia chutí vytvára neodolateľnú chuťovú harmóniu, a to vďaka kombinácii mascarpone a sladkej smotany.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 1 balenie prášku do pečiva
- 200 g cukru
- 4 ks vajcia
- 240 g maslo
- 2 ks mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 2 ks citrón
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a cukrom. Pridajte vajcia a maslo, a všetko dôkladne premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
Cesto vložte do vymastenej formy na pečenie (priemer 26 cm) a pečte 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
V miske zmiešajte mascarpone syr a smotanu na šľahanie, pridajte citrónovú šťavu, strúhanú citrónovú kôru a práškový cukor. Všetko dobre premiešajte ručne alebo s pomocou mixéru.
Keď je cesto hotové, nechajte ho vychladnúť a potom ho prekrojte na 4 časti.
Na spodné cesto nanesiete mascarpone zmes a prekryte ju druhou časťou cesta.
Postup opakujte.
Na vrch nanesiete zvyšok mascarpone smotanovej zmesi a vložte koláč do chladničky aspoň na hodinu na stuhnutie.