Mäsové guľky so špagetami
Klasické talianske jedlo, ktoré si zamilujú nielen deti. Mäsové guľky pripravené v aromatickej paradajkovej omáčke, podávané so špagetami.
Ingrediencie
guľky
- 500 g mleté mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 1 ks vajíčko
- 100 g strúhanka
- 1 čl sůl
- 1 čl mleté čierne korenie
omáčka
- 1 can paradajok v šťave
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 1 kl soľ a korenie
- 1 kl mletá bazalka
- 1 kl mleté oregano
špagety
- 400 g špagety
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
Na panvici na strednom ohni opražte cibuľu a cesnak do zlatista.
V mise zmiešajte mleté mäso, opraženú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie. Zmes poriadne premiešajte.
Z mäsovej zmesi vytvárajte guľky a umiestnite ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
Pečte mäsové guľky v predhriatej rúre po dobu 15 minút.
Medzitým si pripravte omáčku. Opražte cibuľu a cesnak na panvici, pridajte plechovku paradajok, soľ, korenie, bazalku a oregano. Nechajte omáčku povariť po dobu 10 minút.
Pridajte upečené mäsové guľky do omáčky a povarte ešte 15 minút.
Uvarte špagety podľa návodu na balení. Scedené špagety premiešajte s mäsovými guľkami a omáčkou.