REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Medové ježe
Tieto medové ježe sú hitom každých našich Vianoc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 3 kus vaječné žĺtka
- 200 g cukor
- 50 g rozpustené maslo
- 50 g rozpustené maslo
- 3 pl tekutý med
- 100 ml mlieko
- 2 kl prášok do pečiva
- 250 g polohrubá múka
- 3 kus vaječné bielky
- 250 g palmarin
- 100 g čokoláda na varenie
- 100 ml rum
- 200 g strúhaný kokos
- mleté orechy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme k ním rozpustené maslo, med a všetko dobre vymiešame mixérom.
2. Krok
Postupne prilejeme mlieko, nasypeme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
3. Krok
Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme ho na 180°C 20 minút.
4. Krok
Vychladnutý plát pokrájame na obdĺžníky, namáčame v teplej poleve a obaľujeme v kokose.
5. Krok
Na polevu rozpustíme nad parou palmarín, ktorý zmiešame s mliekom, čokoládou, mletým cukrom a rumom.