Zdroj: foodcolours for AdobeStock
Mexické kuracie mäso Mole Poblano s čokoládovou omáčkou
Mole Poblano je vynikajúca mexická špecialita, ktorú pravidelne pripravujem pre svoju rodinu. Kuracie stehná sú dusené v pikantnej omáčke s čokoládou, ktorá robí toto jedlo takým výnimočným. Vyskúšajte tento zaujímavý recept na mexické kuracie mäso a určite si ho zamilujete!
Ingrediencie
- 2 ks kuracie stehná
- 4 Chilli papričky Guajillo, Pasilla
- 1⁄2 Pohár sézamové semienko
- 1⁄2 Pohár arašidy
- 1⁄2 Škoricová tyčinka
- 2 celý Klinčeky
- 3 čierna Korenie
- 1⁄2 Čajová lyžička Aníz
- 2 paradajky
- 1 stredná Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks toastový chlieb
- 1⁄2 Tabuľa Čokoláda veľmi tmavá
- 2 Šálky slepačieho bujónu
- Soľ podla chuti
- 3 Tablespoon rastlinný olej
- Koriander na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Recept na mole poblano začnite pražením chilli papričiek na veľkej panvici bez oleja, kým nie sú voňavé a mierne nezmenia farbu. Tento krok zintenzívni chuť a je rozhodujúcim faktorom pre aromatický profil mole. Dávajte pozor, aby ste čili papričky nespálili.
Na samostatnej panvici opražte sezamové semienka, arašidy, škoricu, klinčeky, korenie a aníz, kým sa nerozvonia. Buďte opatrní, pretože toto korenie sa môže rýchlo spáliť.
Čili papričky, korenie, paradajky, cibuľu a cesnak dajte do mixéra a rozmixujte na kašu.
Opečte krajce chleba a pridajte ich do mixéra. Omáčka tak získa peknú štruktúru.
Na panvici s horúcim olejom osmažte pastu a potom pridajte čokoládu. Keď sa rozpustí, pridajte kurací vývar. Zmes necháme zovrieť a zredukujeme na minimum, kým nezíska hustú konzistenciu.
Do omáčky pridajte kuracie mäso a 40 minút ho poduste alebo dovtedy, kým bude také šťavnaté a mäkké, že bude odpadávať od kosti.
Jedlo Mole Poblano podávajte s koriandrom a vychutnajte si ho. Zážitok z mexickej kuchyne !