Mexické tortilly
Mexické tortily s hovädzím mäsom a fazuľou.
Ingrediencie
Náplň
- 250 g mleté hovädzie mäso
- 1 Cibuľa
- 200 g sterilizovaná fazuľa červená
- 80 g sterilizovaná kukurica
- 50 g strúhaný syr
- 2 pl slnečnicový olej
- 3 pl pasírované paradajky
- soľ
- mleté čierne korenie
- podľa chuti štipľavá omáčka
Salsa
- 1 ks paradajka
- 1⁄2 Zelená cibuľka
- čerstvá petržlenová vňať
- limetová šťava
- soľ
Tortila
- 4 ks múčne tortilly
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji. Keď sa nám zatiahne pridáme najemno nakrájanú cibuľu.
Zdroj: Youtube
K skoro hotovému mäsu pridáme fazuľu, bez nálevu a kukuricu. Premiešame, osolíme a okoreníme. Pridáme pasírované paradajky a podusíme do mäkka. Do hotovej zmesi si podľa chuti dáme štipľavú omáčku a strúhaný syr.
Zdroj: Youtube
V malej miske si pripravíme salsu. Nakrájame paradajku na malé kocky, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať. Pokvapkáme limetkovou šťavou a jemne posolíme.
Zdroj: Youtube
Naplníme si tortilu. Najskôr dáme mäsovú zmes, potom dáme salsu a zvinieme.
Zdroj: Youtube
Zvinutú tortilu ešte opečieme na rozpálenej panvici do hneda z oboch strán.
Zdroj: Youtube