Zdroj: ola_p from Getty Images
Morčacie na smotane
Tento recept je jedným z mojich obľúbených, pretože milujem jednoduchosť a bohatosť chuti, ktoré morčacie prsia na smotane obsahujú.
Ingrediencie
- 1 kg morčacieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 1 šálka hladká múka
- 1⁄2 litrov smotany na varenie
- 1⁄2 hrnček bieleho vína
- 3 strúčiky cesnaku
- maslo
- soľ a čierne korenie
- bobkový list
- koriander
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Morčacie mäso si nakrájame na väčšie kusy a osolíme. Tento krok je dôležitý pre plnú chuť mäsa.
Na panvici rozpálime lyžicu masla a olivového oleja, kde opečieme mäso za stáleho miešania. Mäso opečieme do zlatista.
Potom ho vyberieme a dáme bokom. Na rovnakej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, kým nebude sklovitá.
Pridáme múku a za stáleho miešania varte, kým neuvidíte, že začína meniť farbu.
Následne pridáme mäso späť do panvice a zalejeme ho bielym vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni asi 20 minút.
Prilejeme smotanu na varenie, pridáme bobkový list a koriander. Jemne premiešame a necháme ešte 10 minút podusiť.
Nakoniec morčacie na smotane dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.