REKLAMA

Zdroj: ola_p from Getty Images

Morčacie na smotane

Tento recept je jedným z mojich obľúbených, pretože milujem jednoduchosť a bohatosť chuti, ktoré morčacie prsia na smotane obsahujú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg morčacieho mäsa Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 šálka hladká múka Pridané do
  • 12 litrov smotany na varenie Pridané do
  • 12 hrnček bieleho vína Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • koriander Pridané do
  • olivový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Morčacie mäso si nakrájame na väčšie kusy a osolíme. Tento krok je dôležitý pre plnú chuť mäsa.

2. Krok

Na panvici rozpálime lyžicu masla a olivového oleja, kde opečieme mäso za stáleho miešania. Mäso opečieme do zlatista.

3. Krok

Potom ho vyberieme a dáme bokom. Na rovnakej panvici orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, kým nebude sklovitá.

4. Krok

Pridáme múku a za stáleho miešania varte, kým neuvidíte, že začína meniť farbu.

5. Krok

Následne pridáme mäso späť do panvice a zalejeme ho bielym vínom. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni asi 20 minút.

6. Krok

Prilejeme smotanu na varenie, pridáme bobkový list a koriander. Jemne premiešame a necháme ešte 10 minút podusiť.

7. Krok

Nakoniec morčacie na smotane dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov