REKLAMA
Najlepší domáci bezlepkový chlieb
Výborný bezlepkový chlieb z pohánkovej múky a slnečnicovými semienkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 375 g pohánková múka
- 160 g kukuričný škrob
- 41 g práškové psyllium
- 60 g hnedý cukor
- 7 g aktívne sušené droždie
- 2 pl olivový olej
- 550 g horúca voda
- 10 g soľ
- slnečnicové semienka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku so psylliom, kukuričným škrobom, soľou, cukrom a droždím.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do zmesi nalejeme vodu a poriadne ju premiešame.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Keď cesto začne tuhnúť prisypeme do neho slnečnicové semienka a olej.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na pomúčenej doske rukami vyformujeme bochník, ktorý necháme prikrytý kysnúť na papieri na pečenie približne hodinu.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Po vykysnutí ho narežeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 205°C približne na 50 minút, pokiaľ nie je kôrka hnedá.
Zdroj: Youtube