REKLAMA
Najlepšia paprika v oleji
Zaváraná paprika v oleji
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- červená paprika kápia
- malá cibuľa
- bobkový list
- trochu celé čierne korenie
- 1 pl olej
- nálev
- 1 l voda
- 20 g soľ
- 1 dl ocot
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Papriky umyjeme, odstránime z nich jadrovníky a rozrežeme ich na polovice, ak sú väčšie tak ich rozštvrtíme. Pred naplnením do fliaš kápie vopred predvaríme približne 3 až 5 min. vo vode s teplotou 80 až 90 stupňov.
2. Krok
Ochladené papriky ukladáme do fliaš tak, aby sa jej čo najviac zmestilo. Súčasne môžeme pridať cibuľu, bobkový list a čierne korenie. Na dno litrovej fľaše dáme 1 PL oleja a do dvojlitrovej 2 PL oleja.
3. Krok
Poukladané papriky zalejeme horúcim nálevom, ktorý si pripravíme z (20 g soli, 1 dl octu na 1 l vody), vzduchotesne uzavrieme a sterilizujeme.