REKLAMA
Zdroj: pixabay
Najlepšia vianočná štóla
Vianočná štóla s kandizovaným ovocím.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg múka
- 10 g soľ
- 100 g cukor
- 80 g droždie
- 600 g maslo
- 2 ks vajce
- 375 ml mlieko
- 100 g citronát
- 100 g kandizovaná pomarančová kôra
- 300 g hrozienka
- 125 ml rum
- 100 g práškový cukor
- 200 g mandľová múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka, rozmrvíme droždie a dáme troška cukru. Necháme ho nabehnúť.
2. Krok
Do misy si dáme múku, soľ, cukor, vajíčka, 500g roztopeného masla. Prilejeme kvások a spracujeme cesto.
3. Krok
Cesto jemne posypeme múkou a necháme ho vykysnúť. Nasekamé si mandle, kandizované ovocie, hrozienka a zalejeme to rumom.
4. Krok
Zmes zapracujeme do cesta a necháme ho opäť podkysnúť. cesto vytvarujeme do tvaru štóly a pečieme ju vo vyhriatej rúre na 175 stupňov do hneda.
5. Krok
Upečenú štólu potrieme roztopeným maslom a poprášime práškovým cukrom. Zabalíme ju do fólie a alobalu a necháme odležať 2 týždne.