REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Najlepšie fánky z kyslej smotany
Fánky, recept na fánky s kyslou smotanou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 500 g múka
- 350 ml kyslá smotana
- 100 ml vlažné mlieko
- 4 ks žĺtko
- 1 ks väčšie vajíčko
- 1 kocka čerstvé droždie
- 1⁄2 čl soľ
- 3 pl kryštálový cukor
- práškový cukor na posypenie
- 1 ks vanilkový cukor
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kvások, do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, dáme troška cukru a múku. Necháme ho rozbehnúť.
2. Krok
Múku preosejeme do väčšej misy. Pridáme soľ, cukor, kyslú smotanu, vajíčko, žĺtky a nakoniec pridáme rozbehnutý kvások.
3. Krok
Vypracujeme si cesto, bude sa trošku viac lepiť. Dáme si ho vykysnúť na teplé miesto.
4. Krok
Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme. Vykrajujeme kolieska alebo štvorce podľa našej chuti a fantázie.
5. Krok
Fánky smažíme v rozpálenom oleji do zlata a ešte horúce obalíme v zemsi práškového a vanilínového cukru.