Zdroj: Freepik
Najlepšie zázvorové sušienky vôbec
Chutné a pikantné zázvorové sušienky, dokonalé na sviatočné obdobie alebo kedykoľvek, keď potrebujete sladkú pochúťku. Vyrobené z kandizovaného zázvoru, tieto sušienky majú úžasný kop.
Ingrediencie
- 2 poháre Všestranná múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mletý zázvor
- 1⁄2 čajová lyžička mletá škorica
- 1⁄4 pohár Kandizovaný zázvor, jemne nasekaný
- 3⁄4 pohár Neslané maslo, izbová teplota
- 1 pohár Kryštálový biely cukor
- 1 veľké vajce
- 1⁄4 pohár Melasa
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte svoju rúru na 350 stupňov (175 stupňov Celzia). Vysteľte dve pekáče papierom na pečenie.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu, soľ, mletý zázvor a škoricu.
V samostatnej mise zmiešajte maslo a cukor, kým nezískajú naľahčenú konzistenciu. Potom primiešajte vajce, nasledované melasou, až kým sa práve nespoja.
Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých, miešajte len do ich zapracovania. Vmiešajte nasekaný kandizovaný zázvor.
Cesto vyvaľkajte do guličiek s priemerom 1 palec (2,5 cm), potom ich obalíte v kryštálovom cukre. Položte ich asi 2 palce (5 cm) od seba na pripravené pekáčové papiere.
Pečte približne 10-12 minút alebo kým nebudú sušienky nafúknuté a mierne zlatisté. Po vybratí z rúry budú mäkké, ale pri ochladení stvrdnú. Nechajte ich niekoľko minút vychladnúť na plechu predtým, ako ich prenesiete na mriežku na úplné vychladnutie.