Najobľúbenejšie víkendové jedlo. Karé a špenátové halušky.
Najobľúbenejšie víkendové jedlo. Karé a špenátové halušky.
Ingrediencie
Mäso
- bravčové karé bez kosti
- 1 kus Cibuľa
- 4 kus vajce
- soľ a korenie
- hladká múka
- strúhanka
- kečup ostrý
- voda
- mletá paprika - sladká
- 8 Kúsky slanina plátky
Halušky
- 2 kg stredne veľké zemiaky
- 400 g čerstvého špenátu
- 2 kus vajce
- 12 g soľ
- 1 kg polohrubá múka
Najnovšie letáky
Postup
Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Porozkladáme do nej nakrájanú cibuľu.
V miske osolíme vajíčka a vyšľaháme ich. Bravčové karé vložíme do strúhanky a osolíme ho, posypeme čiernym korením.
Následne ho obalíme v hladkej múke a vajíčku. Na panvici rozpálime olivový olej a mäso opečieme z oboch strán.
V miske zmiešame pálivý kečup s vodou a mletou červenou paprikou. Pridáme trochu soli, korenia a zamiešame. Zmes spolu so zvyškom vajíčkovej zmesi vylejeme do zapekacej misy. Na vrch položíme plátky mäsa a slaniny a zavreté pečieme 30 minút na 180°C.
Zemiaky očistíme, nakrájame a zmixujeme. Pridáme k ním špenát.
Zmes preložíme do misky a zmixujeme na jemno. Pridáme k nej 2 vajíčka, soľ a múku. Zamiešame husté cesto, ktoré sa nelepí.
Halušky uvaríme v slanej vode a následne ich scedíme.