REKLAMA
Náš tradičný medovník.
Náš tradičný medovník.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Cesto
- 500 g hladká múka
- 2 kus vajce
- 10 g sóda bikarbóna
- 200 g maslo
- 20085 g cukor / med
Orechová plnka
- 200 g mleté pekanové orechy
- 150 g práškový cukor
- 125 g zmäknuté maslo
Krém
- 800 ml mlieko
- 150 g trstinový cukor
- 70 g cukor / med
- 140 g polohrubá múka
- 150 g zmäknuté maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku s vajíčkami, medom, maslom a sódou bikarbónou. Rukami vypracujte cesto, ktoré zabaľte do sáčku a nechajte 1 hodinu v chladničke.
2. Krok
V miske zmiešame pekanové orechy s cukrom a maslom. Rukami zmes vymiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na papieri na pečenie. Pečieme ho 8 minút na 180°C. Druhý plát tiež vyvaľkáme a natrieme naň orechovú plnku. Plát pečieme 12 minút na 180°C stupňov.
3. Krok
Do mlieka nasypeme cukor, múku a med. Uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme maslo. Ručným mixérom vyšľaháme krém. Na čistý upečený plát natrieme krém a poukladáme druhé cesto.