REKLAMA
Naše carbonara špagety
Fantastický obed pre milovníkov cestovín
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 150 g slanina
- 50 g údená krkovička
- 1 dcl biele víno
- 2 ks žĺtky
- soľ čierne korenie
- 100 g gouda
- 50 g parmezán
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- špagety
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Slaninu a údenú krkovičku marežeme na kocky a opražíme len na troche oleja. Pridáme pretlačený cesnak a chvíľu ešte spolu orestujeme. Podlejeme vínom a po pár minútach stiahneme z ohňa.
2. Krok
Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode. Keď už budú uvarené, scedíme ich ,zlejeme vodu ale asi 2 dcl z vody odložíme na stranu.
3. Krok
Žĺtky dáme do menšej misky a alebo hlbšieho taniera a rozhabarkujeme vidličkou. Vlejeme k nim horúcu zachytenú vodu a ešte raz spolu rýchlo rozhabarkujeme.
4. Krok
Uvarené špagety vsypeme k opraženej slanine, vrátime na platňu , premiešame , vlejeme žĺtky a necháme pár minút variť.
5. Krok
Na záver vsypeme nastrúhanú gaudu a parmezán , osolíme , okoreníme podľa chuti a posypeme petržlenovou vňaťou.