REKLAMA
Obrátený jablčník - recept
Výborný domáci obrátený jablčník nazývaný aj prevrátený jablkový koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg jablko
- 4 vajcia
- 1 dcl mlieko
- 25 dkg práškový cukor
- 25 dkg polohrubá múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 čokoláda na varenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si očistíme jablká a nastrúhame si ich. Navrstvíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch jabĺk môžeme posypať škoricovým cukrom ale nemusíme.
2. Krok
Vyšľaháme si vajíčka s cukrom do peny. Pridáme mlieko, olej a múku spolu s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na jablká.
3. Krok
Koláčik dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút. Tak aby bola piškóta upečená.
4. Krok
Vrch koláčika polejeme roztopenou čokoládou. Necháme ho vychladiť a môžeme podávať.