REKLAMA
Obrátený jablkovo-hruškový koláč
Jablká v koláči sú proste klasika. A opäť sa dá vymyslieť milíón receptov s nimi. Ja som tentokrát skúsila obrátený a jablká som doplnila aj hruškami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- kokosový olej v spreji
- kokosový cukor
- 3 ks malé hrušky
- 1 ks veľké jablko
Cesto
- 100 g ovsené múky
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu alebo múky
- 1 kus kypriaci prášok
- 40 g xylitol
- 1⁄2 čl kardamón
- 2 čajová lyžička škorica
- 3 vajce
- 100 ml mlieko
- 50 ml olej
- 1 ks hruška
- 1 ks jablko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Formu s priemerom 22cm si z vonkajšej strany obalíme do alobalu, pre istotu, aby nič nevytieklo. Vnútro postriekame (alebo potrieme) kokosovým olejom a posypeme kokosovým cukrom. Jablko a hrušky nakrájame na plátky a naukladáme na dno formy.
2. Krok
Príprava cesta:
3. Krok
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. V miske zmiešame suché ingrediencie, pridáme žĺtka, olej, mlieko a rozmixovaná hrušku s jablkom. Nakoniec vmiešame bielky.
4. Krok
Cesto nalejeme na hrušky a jablká a pečieme pri teplote 170 stupňov približne 35 minút.