Pappardelle s krevetami
Originálny a skvelý recept, ktorý určite oceníte!
Ingrediencie
- 400 g cestovín pappardelle
- 250 g mrazených kreviet
- 3 pl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnak
- sušené chilli vločky (podľa chuti)
- 5 plátkov maslo
- 200 ml bieleho vína (najlepšie Chardonnay)
- 5 pl strúhaného parmezánu
- 1 citrón (kôra a šťava)
- trochu čerstvého pertžlénu
- trochu čerstvej šalvie (nemusí byť)
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si rozmrazíme krevetky a krátko necháme na rozhorúčenej panvici. Keď pustia vodu, vodu zjeme, pridáme olivový olej a opekáme ich doružova
Keď sú pekne opečené (po cca 2-3 minútach), pridáme najemno nakrájaný cesnak, chilli vločky a kúsky masla
Medzičasom dáme zovrieť vodu na cestoviny, dobre ju osolíme (10g soli na 1 liter vody) a dáme variť cestoviny
Keď sa maslo prevonia cesnakom a chilli, pridáme biele víno, strúhaný parmezán, kôru z citróna a citrónovú šťavu. Varíme, kým sa omáčka nezredukuje aspoň na polovicu
Na záver pridáme najemno nakrájanú petržlénovú vňať a šalviu, premiešame a pridáme čerstvo uvarené cestoviny. Jemne dochutíme soľou a korením
Cestoviny dôkladne obalíme v omáčke a podávame s extra strúhaným parmezánom na vrchu