REKLAMA
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Tradičný slovenský recept, ktorý poteší každého milovníka domácej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Krkovička
- 1 kg krkovička
- 4 Lyžice olej
- 1 kus Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička soľ
Kapusta
- 1 ks hlávková kapusta
- 1 čajová lyžička jablčný ocot
- 1 čajová lyžička cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Pokiaľ sa rúra predhrieva, na panvici na strednom ohni rozpáľte 2 lyžice oleja. Pridajte krkovičku a opečte ju zo všetkých strán dozlatista.
2. Krok
Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým nebudú mäkké a zlatisté. Posypte soľou a korením.
3. Krok
Preneste krkovičku a cibuľu do pekáča a pečte ju v rúre cca 1 hodinu a 30 minút, alebo kým nie je mäso úplne mäkké.
4. Krok
Zatiaľ čo sa krkovička pečie, začnite s prípravou kapusty. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky.
5. Krok
V hrnci na strednom ohni roztopte 2 lyžice masla. Pridajte kapustu a smažte, kým nie je mäkká a zlatohnedá. Pridajte cukor a ocot a orestujte ju ešte pár minút.