REKLAMA

Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Pečená krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept, ktorý poteší každého milovníka domácej kuchyne.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Krkovička

  • 1 kg krkovička Pridané do
  • 4 Lyžice olej Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 ks cesnak Pridané do
  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do

Kapusta

  • 1 ks hlávková kapusta Pridané do
  • 1 čajová lyžička jablčný ocot Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Pokiaľ sa rúra predhrieva, na panvici na strednom ohni rozpáľte 2 lyžice oleja. Pridajte krkovičku a opečte ju zo všetkých strán dozlatista.

2. Krok

Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte, kým nebudú mäkké a zlatisté. Posypte soľou a korením.

3. Krok

Preneste krkovičku a cibuľu do pekáča a pečte ju v rúre cca 1 hodinu a 30 minút, alebo kým nie je mäso úplne mäkké.

4. Krok

Zatiaľ čo sa krkovička pečie, začnite s prípravou kapusty. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky.

5. Krok

V hrnci na strednom ohni roztopte 2 lyžice masla. Pridajte kapustu a smažte, kým nie je mäkká a zlatohnedá. Pridajte cukor a ocot a orestujte ju ešte pár minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov