REKLAMA

Zdroj: 4kodiak from Getty Images Signature

Pečené karé v celku

Výborný recept na klasické pečené bravčové karé v celku, ktoré si zamilujú všetci milovníci mäsa.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 1 ks karé v celku Pridané do
  • 3 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do

Korenie

  • 1 čajová lyžička mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička mletá paprika Pridané do
  • 1 čajová lyžička majoránka Pridané do
  • 1 čajová lyžička timián Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Cibuľu očistite a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Cesnak olúpte a nechajte celý.

2. Krok

Karé opláchnite, osušte a nakrájajte na porcie. Potom karé osoľte, okoreňte a nechajte stáť asi 15 minút, aby korenie preniklo do mäsa.

3. Krok

Na panvici na oleji opražte karé z každej strany, aby ste uzavreli povrch mäsa a pomôžete tak , aby karé za pečenia zostalo šťavnaté.

4. Krok

Do pekáča položte opečené karé, pridajte cesnak a prelejte pohárom vody. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte pokryté asi 60 minút.

5. Krok

Po hodine pečenia pekáč vyberte z rúry a karé prelejte šťavou. Potom pečte karé ešte 30 minút bez pokrytia, aby sa vrch krásne zapiekol.

6. Krok

Po upečení nechajte mäso trochu odpočinúť a potom ho nakrájajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4610 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4306 receptov

Lacné jedlá

1442 receptov

Cestoviny

520 receptov

Mascarpone

330 receptov