Pečené paradajky
Paradajky milujem na všetky spôsoby a môžem ich jesť každý deň na kilá. 😁 Tieto pečené sú vynikajúce a v zime mi pripomínajú teplé letné večery. A ak zvyknete na Vianoce rozdávať jedlé darčeky, tak tieto pečené paradajky určite vaši najbližší ocenia.
Ingrediencie
- 3 kg čerstvé paradajky
- 10 ks strúčiky cesnaku
- olivový olej
- tymián
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Množstvo paradajok je od oka. Ak máme klasické paradajky, nakrájame ich na štvrťky. Menšie (cherry) stačí na polovicu a poukladáme ich na tesno na pekáč/plech. Pomedzi ne vložíme olúpané strúčiky cesnaku, až na dno pekáča. Osolíme, polejeme olejom, na vrch naukladáme vetvičky tymiánu (ak nemáme čerstvý, môžeme použiť sušený) a pečieme v rúre na 150°C tri hodiny.
Po upečení cesnak roztlačíme vidličkou, bylinky vyhodíme a všetko spolu naložíme do malých fľašiek na zaváranie. Paradajky sterilizujeme pri 80°C 20 minút. Dobrú chuť 😋