REKLAMA
Perníkový zákusok
Klasický slovenský perník je výborným doplnkom k čaju alebo káve. Je aromatický, mäkký a s príchuťou medu a korenín.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 200 g cukor
- 1 ks vajce
- 1 čajová lyžička sóda bikarbóna
- 2 čajové lyžičky perníkové korenie
- 125 ml Med
- 125 g maslo
- 100 ml mlieko
- džem
- kokos
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do misy presypeme múku s cukrom, pridáme vajce, sódu bikarbónu, perníkové korenie, med, maslo a mlieko. Všetko dôkladne zmiešame do hladkého cesta.
2. Krok
Cesto vložíme do formy vyloženej papierom na pečenie.
3. Krok
Perník pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 40 minút
4. Krok
Hotový perník necháme úplne vychladnúť a potom ho natrieme džemom a posypeme kokosom.