Zdroj: JMLPYT from Getty Images Signature
Pistáciová pasta
S touto luxusnou pistáciovou pastou budete mať vždy rýchly a efektný doplnok k raňajkám alebo desiate.
Ingrediencie
- 200 g Pistácie (nesolené a nelúpané)
- 2 pl Med
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Najprv je potrebné pistácie olúpať. Ak pistácie ešte nie sú olúpané, povarte ich 3 minúty v horúcej vode, potom sa budú lepšie lúpať.
Olúpané pistácie nechajte úplne vychladnúť a vložte ich do mixéra. Pred mixovaním pridajte 2 lyžice medu a štipku soli. Soľte veľmi striedmo, pretože nám ide najmä o sladkosť pasty.
Potom mixujte pri vysokých otáčkach do hladka. Zo začiatku sa vám to môže zdať ťažké, ale vytrvajte - konečný výsledok stojí za to. Odporúčam najprv mixovať na nízkych otáčkach a postupne pridávať viac. Buďte trpezliví, môže trvať až 15 minút, kým sa vytvorí orechová hmota.
Keď je hmota hladká, prelejte ju do sklenenej nádoby a uložte do chladničky.