Plnka z rožkov
Alebo do kuraťa,už na Vás ako ju využijete k obedu či večeri,,je ľahká a chutná..
Ingrediencie
- 1 ks stredná cibuľa
- 420 g kuracie žalúdky
- 320 g kuracie pečienky
- 10 ks rožkov
- 7 ks vajec
- 400 ml mlieko
- 2 hrste sušených hríbov
- 3 ks malých zemiakov
- vňať
- soľ
- mleté korenie
- rasca drvená
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na troške oleja dáme posmažiť nadrobno nakrájanú cibuľu,,pridáme nadrobno nakrájané buď kuracie alebo morčacie žalúdky (puchory)a rascu,korenie,soľ,,,dusíme do mäkka.
Počas dusenia si nakrájame tvrdšie rožky a zalejeme teplým mliekom vo väčšej miske, zakryjeme-sparíme a rukou rozmiešame.
Tiež si umyjeme hríby, chvíľku ich necháme zmäknuť namočené vo vode a pridáme k žalúdkom,,,ak máme mäkké žalúdky môžeme pridať nadrobno nakrájanú pečienku tiež podľa toho akú máme kuraciu či inú dobrá je morčacia.
Udusíme všetko spolu, pečienku netreba dlho dusiť.
Do rozmiešaných rožkov pridáme jarnú cibuľku a našu udusenú masovú hmotu ,necháme vychladnúť a pridáme žĺtka ochutíme podľa potreby. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zemiaky nastrúhame a primiešame k zmesi spolu aj vňať,už iba zľahka premiešame všetko spolu spojíme a po prípade ešte dochutime.
Vylejeme na vymastený pekáč, alebo plníme kuriatko. Ja som piekla k večerí a len rajčinovo-cesnakový dip s pochúťkovou smotane somnou k tomu urobila.
Doba pečenia záleží od rúry cca 1hod.