REKLAMA
Zdroj: FB - Domáce- Fajnové jedlá
Pomarančovo - maková nepečená torta
Skvelá svieža torta s chuťou pomaranča.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 dcl mlieko
- 80 g mletý mak
- 390 g mliečne keksy
- 180 g maslo
- 750 g mascarpone
- 50 g cukor práškový
- 20 g stužovač šľahačky
- 40 g želatíny
- 1 kg pomaranče
- 40 g kryštálový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Mak si sparíme v horúcom mlieku. Necháme bokom aby vychladol.
2. Krok
Sušienky rozmixujeme a pridáme k nim rozpustené maslo. Zmes navrstvíme na dno tortovej formy.
3. Krok
Mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme stužovač šľahačky a sparený mak. Všekto spolu vymiešame a krém navrstvíme na sušienkový korpus. Dáme stuhnúť.
4. Krok
Pripravíme si želatínu. Pomaranče zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca pridáme cukor. Podusíme kým nepustia šťavu. Pridáme želatínu podľa návodu. Zmes rozmixujeme dohladka. Takto pripravenú želatínu dáme na koláč a necháme stuhnúť.