REKLAMA
Zdroj: Canva
Pravá Milánska polievka
Pravá talianska paradajková polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 3 pl olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 2 konzervy lúpané paradajky
- 1 ks bobkový list
- 2 čl sušené oregano
- čerstvá bazalka
- čerstvé mleté korenie
- 500 ml zeleninový bujón
- hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V hrnci si ohrejeme olivový olej a pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a restujeme 5 minút. Pridáme pretlačený cesnak a opäť restujeme.
2. Krok
Vložíme lúpané paradajky, okoreníme a premiešame.
3. Krok
Zmes posypeme sušeným oregánom, pridáme bobkový list a hrsť čerstvej bazalky.
4. Krok
Podlejeme zeleninovým vývarom, tak aby boli paradajky ponorené. Privedieme k varu a dusíme 20 minút. Vyberieme bobkový list.
5. Krok
Rozmixujeme na jemný krém. Dochutíme soľou, korením a hnedým cukrom.
6. Krok
Môžeme podávať s chlebom, posypané čerstvými bylinkami alebo strúhaným parmezánom. Dobrú chuť !