REKLAMA
Pravý domáci burger
Recept na domáci hamburger z mletého mäsa
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g mleté hovädzie mäso
- soľ a korenie
- 4 hamburgerové žemle
- šalát
- olej
- plátky syra cheddar
- nakrájaný paradajka
- plátky červená cibuľa na
- na potretie majonéza žemle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Mleté mäso rukami premiesime a rozdelíme si na 4 časti.
2. Krok
Vytvarujeme z nich placky širšie ako je žemľa na priereze (mäso sa pri opečení stiahne).
3. Krok
Žemle rozkrojíme a opečieme nasucho.
4. Krok
Mäso osolíme a okoreníme. Z každej strany opečieme na panvici s olejom 5-7 minút.
5. Krok
Ku koncu uložíme na mäso 1-2 plátky cheddaru, aby sa roztopil.
6. Krok
Plníme do burgrov.
7. Krok
Vrstvenie - žemľa potretá majonézou – šalát – mäso so syrom – paradajky – cibuľa – žemľa.
8. Krok
Podávame s hranolkami, kečupom alebo iným dresingom. Dobrú chuť.