Zdroj: Einladung_zum_Essen via Pixabay
Pripravte hruškové čatní
Hruškové čatní je skutočným vrcholom mojej jesennej kuchyne. Na konci sezóny hrušiek som toto čatní vyskúšala a úplne ma očarila jeho sladkokyslá chuť, ktorá sa výborne hodí k syrom a chlebu. Odvtedy ho robím každý rok a už sa bez neho nezaobídem!
Ingrediencie
- 1 kg Zrelé hrušky
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g cukor
- 100 ml Biely vínny ocot
- 1 Čajová lyžička soľ
- 2 Čajová lyžička kari prášok
- 1 Čajová lyžička škorica
- 1⁄2 Čajová lyžička Klinčeky
- 100 g hrozienka
Najnovšie letáky
Postup
Recept na hruškové čatní najprv ošúpte hrušky, cibuľu a strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na malé kocky. Odporúčam, aby ste hrušky nekrájali príliš na malé kúsky, pretože sa počas varenia rozpadnú.
Potom vo veľkom hrnci na miernom ohni skaramelizujte cukor. Hneď ako získa zlatohnedú farbu, môžete ho ochutiť bielym vínnym octom.
Potom pridajte hrušky, cibuľu a cesnak. Dobre premiešajte a nechajte trochu povariť.
Medzitým v malej miske zmiešajte soľ, kari korenie, škoricu a klinčeky. Potom zmes korenia pridajte k hruškám a dobre premiešajte.
Nakoniec pridajte sultánky a varte na miernom ohni približne 30 - 45 minút. Pravidelne miešajte, aby sa nič nepripálilo. Čatní by malo mať hustú konzistenciu.
Potom ešte horúce hruškové čatní naplňte do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite.