REKLAMA

Zdroj: Einladung_zum_Essen via Pixabay

Pripravte hruškové čatní

Hruškové čatní je skutočným vrcholom mojej jesennej kuchyne. Na konci sezóny hrušiek som toto čatní vyskúšala a úplne ma očarila jeho sladkokyslá chuť, ktorá sa výborne hodí k syrom a chlebu. Odvtedy ho robím každý rok a už sa bez neho nezaobídem!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg Zrelé hrušky Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 100 ml Biely vínny ocot Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 Čajová lyžička kari prášok Pridané do
  • 1 Čajová lyžička škorica Pridané do
  • 12 Čajová lyžička Klinčeky Pridané do
  • 100 g hrozienka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Recept na hruškové čatní najprv ošúpte hrušky, cibuľu a strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na malé kocky. Odporúčam, aby ste hrušky nekrájali príliš na malé kúsky, pretože sa počas varenia rozpadnú.

2. Krok

Potom vo veľkom hrnci na miernom ohni skaramelizujte cukor. Hneď ako získa zlatohnedú farbu, môžete ho ochutiť bielym vínnym octom.

3. Krok

Potom pridajte hrušky, cibuľu a cesnak. Dobre premiešajte a nechajte trochu povariť.

4. Krok

Medzitým v malej miske zmiešajte soľ, kari korenie, škoricu a klinčeky. Potom zmes korenia pridajte k hruškám a dobre premiešajte.

5. Krok

Nakoniec pridajte sultánky a varte na miernom ohni približne 30 - 45 minút. Pravidelne miešajte, aby sa nič nepripálilo. Čatní by malo mať hustú konzistenciu.

6. Krok

Potom ešte horúce hruškové čatní naplňte do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov