Proteínové kinder pingui rezy
Zdravšia verzia obľúbenej sladkosti kinder pingui so zvýšeným obsahom bielkovín.
Ingrediencie
Suroviny na cesto
- 3 žĺtko
- 3 egg whites v1
- 2 polievková lyžica čokoládový proteín
- 4 polievková lyžica špaldová múka
- 1 polievková lyžica kakao
- 2 dcl voda
Suroviny na krém
- 140 g biely grécky jogurt
- 110 g tvaroh jemný
- 2 polievková lyžica Med
Suroviny na polevu
- 80 g tmavá čokoláda
- 1 čajová lyžička kokosový olej
Najnovšie letáky
Postup
Ingrediencie na cesto si spolu vymiešame okrem vody a bielok. Vodu dajte až na koniec a premiešajte, konzistencia má byť mierne tekutá.
V druhej miske si vyšľaháme na penu bielka a primiešame k cestu. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a cesto vylejeme na plech väčšej veľkosti po celej ploche. Ono to pekne vyrastie od tých bielok. Pečieme na pečiacom papieri 15 min. na 200 stupňoch cca.
Medzitým si pripravíme krém zmiešaním všetkých surovín. Čokoládu si roztopíme nad parou s troškou oleja. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Na vychladnuté cesto dáme polovicu krému a zalejeme 1/2 čokolády. Necháme chvíľu čokoládu zatuhnúť a dáme druhú polovicu krému navrch a nakoniec prikryjeme druhou polovicou cesta. Celé to zalejeme 1/2 zvyšnej čoko. Dobrú chuť!
To je super nápad :-)) vyskúšam