REKLAMA
Zdroj: Canva
Pstruh na bylinkách
Pečený pstruh na bylinkách je tradičný slovenský recept, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Podávame ho najčastejšie so zemiakovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks celé pstruhy
- 2 strúčiky cesnaku
- hrsť čerstvých byliniek (petržlen, kôpor pažítka bazalka)
- 1 ks citrón
- olej
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme z vnútra aj zvonka.
2. Krok
Strúčiky cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Bylinky opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájame. Citrón nakrájame na kolieska.
3. Krok
Pstruhy z vnútra potrieme cesnakom, nasypeme bylinky, vložíme citrón a necháme 15 minút odležať.
4. Krok
Na panvici rozpálime olej a pstruhy z oboch strán opekáme do zlatista.
5. Krok
Následne ich vložíme do rúry na 20 minút.