Zdroj: A_Lein from Getty Images
Rebarborový koláč
Tento rebarborový koláč je moja obľúbená jarná a letná sladká pochúťka. Je ideálny na popoludňajšie občerstvenie alebo víkendový dezert, milujú ho všetci, od detí až po dospelých. Rebarbora dodáva koláču špecifickú kyslosť, ktorá sa dokonale spája so sladkosťou koláča. Ak rovnako ako ja milujete rebarboru, potom je tento recept určený práve vám!
Ingrediencie
- 500 g Rebarbora
- 200 g cukor
- 250 g múka
- 200 g maslo
- 4 ks vajcia
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1 čajová lyžička škorica
- 1 balenie vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 180 °C. Rebarboru umyte, ošúpte a nakrájajte na malé, asi 1 cm veľké kúsky.
V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a škoricu. Do koláčov s ovocím rada pridávam škoricu, pretože dodáva koláču zvláštnu chuť.
Potom rozpustite maslo, ale uistite sa, že je len teplé, nie horúce. Pridajte doň cukor a vanilkový cukor a potom postupne pridávajte vajcia. Miešajte, kým nevznikne hladká hmota.
Teraz pridajte rebarboru do misy s maslom a cukrom, premiešajte a potom pomaly pridávajte múku s práškom do pečiva a škoricou a celý čas jemne miešajte.
Takto pripravené cesto nalejte do formy na pečenie, ktorej dno ste predtým vyložili papierom na pečenie. Môj tip: formu zvnútra postriekajte olejom alebo maslom - cesto sa bude ľahšie oddeľovať.
Vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu. Po upečení koláč vyberte a nechajte vychladnúť.