Zdroj: azerbaijan_stockers from Freepik
Recept na čokoládový chlieb
Tento recept na čokoládový chlieb je môj najobľúbenejší. Je to chlieb s neodolateľnou čokoládovou chuťou. Robila som ho už nespočetnekrát a zakaždým je jednoducho božský. Je to dokonalá pochúťka na príjemné popoludnie alebo ako špeciálne raňajky pre rodinu.
Ingrediencie
- 450 Gram múka
- 150 Gram cukor
- 40 Gram kakao
- 2 Čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 Čajová lyžička soľ
- 225 Mililitre mlieko
- 100 Gram maslo rozpustené
- 2 vajcia
- 150 Gram Nahrubo nasekaná horká čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ak chcete upiecť čokoládový chlieb, predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a dobre vymastite formu na pečenie. Tento krok je dôležitý, aby sa chlieb neprilepil na plech.
Vo veľkej mise zmiešajte pšeničnú múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ. Podľa mňa je užitočné najprv zmiešať všetky suché prísady, aby sa čokoláda a soľ rovnomerne rozmiestnili v cestíčku.
V samostatnej miske vyšľahajte mlieko, rozpustené maslo a vajcia. Roztopené maslo nechajte pred pridaním do vajec mierne vychladnúť, aby sa nerozvarilo.
Mokré prísady pridajte k suchým a dobre premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí. Nevadí, ak je cesto trochu hrudkovité, nemiešajte ho príliš.
Teraz pridajte nahrubo nasekanú čokoládu. Zistila som, že tmavá čokoláda dodá chlebu bohatšiu chuť.
Cesto nalejte do pripravenej formy na pečenie a povrch uhlaďte stierkou.
Chlieb pečte 60 minút, alebo kým špajdľa po zapichnutí do stredu nevyjde čistá. Je dôležité, aby ste chlieb neprepiekli, inak bude suchý.
Pred vybratím z formy a nakrájaním na plátky nechajte čokoládový chlieb vychladnúť vo forme.