Zdroj: Pixabay: 5598375
Recept na jablkový likér
Tento domáci pečený jablkový likér je hitom na každej párty alebo perfektným darčekom na Vianoce. Nielenže je vždy vítaný medzi mojimi priateľmi a rodinou, ale na rôznych večierkoch som dokonca dostala nadšené ohlasy. S týmto receptom získate nádherný zimný odvar, ktorý chutí po pečených jablkách, škorici a vanilke. Jeho príprava je jednoduchšia, ako si myslíte, a vaša kuchyňa bude nádherne voňať!
Ingrediencie
- 3 Jablká, najlepšie Boskop alebo Braeburn
- 500 ml vodka
- 500 ml biely rum
- 200 g cukor
- 2 Vanilkové struky
- 3 Škoricové tyčinky
- 5 Klinčeky
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť pečený jablkový likér, jablká dôkladne umyte, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte jadrovník. Šupka nie je problém, zostane na nej a dodá likéru krásnu farbu.
Kúsky jabĺk vložte do veľkej zaváracej nádoby a pridajte cukor.
Vanilkové struky pozdĺžne rozrežte ostrým nožom a vyškrabte semienka. Pridáme ich k jablkám spolu s vyškrabanými strukmi, tyčinkami škorice a klinčekmi.
Teraz pridajte vodku a rum.
Uzavrite nádobu a silno ňou potraste, kým sa cukor nerozpustí. Potom nádobu umiestnite na teplé miesto.
Počas prvých dní niekoľkokrát denne pretrepávajte nádobu, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Približne po týždni (čím dlhšie, tým intenzívnejšia chuť) by mal byť pečený jablkový likér hotový. Preceďte ho cez jemné plátno a nalejte do sterilizovaných fliaš.