Zdroj: PeteerS for iStockPhotos
Recept na sušienky
Milujem pečenie sušienok, najmä na Vianoce. Toto klasické severonemecké pečivo je nádherne krehké a doslova sa rozplýva v ústach. Tento recept som robila už nespočetnekrát a zakaždým bol výsledok fantastický. Chce to trochu trpezlivosti, ale určite to stojí za to.
Ingrediencie
- 200 g zmäknuté maslo
- 200 g cukor
- 1 žĺtko
- 300 g múka
- 1 Štipka soľ
- 2 Čajová lyžička Bourbon vanilkový cukor
- 50 g Nasekané mandle
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete upiecť vresové sušienky, najprv dajte do misky zmäknuté maslo, cukor a vanilkový cukor a šľahajte, kým nevznikne krém. Ja na to najradšej používam ručný mixér, ale rovnako dobre funguje aj šľahač. Pridáme žĺtok a dobre premiešame.
Potom pridajte múku a štipku soli. Všetko dobre vymiesime, kým nevznikne hladké cesto. Zistil som, že najlepšie je na to použiť ruky. Môže sa vám zdať, že sa trochu lepí, ale nebojte sa, to je normálne.
Do cesta vmiešajte nasekané mandle. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na dve hodiny. Predhrejte rúru na 180 °C (horný/spodný ohrev).
Vychladnuté cesto nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 - 20 minút dozlatista. Sušienky s vresovým pieskom nechajte na plechu mierne vychladnúť, sú ešte trochu mäkké, keď sú čerstvé z rúry, ale po vychladnutí stuhnú.