REKLAMA
Roláda s gaštanovým pyré
Piškótové cesto zavinuté, plnené gaštanovou plnkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 175 g hladká múka
- 0.8 kypriaci prášok
- 4 kus vajce
- 175 g sugar v1
- 3 pl horúca voda
Gaštanová plnka
- 1 kus gaštanové pyré
- 125 g masla izbovej teploty
- 3 pl sugar v1
- 300 ml mlieka
- 1 kus vanilkový puding
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rozohrejeme si rúru na 180C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zamiešame si vajíčka, vodu, cukor do penovej konzistencie. Potom vymiešame redšie bielky. Zmiešame aj s múkou preosiatou s práškom do pečiva. Cesto pekne rozotrieme na papier. Pečieme cca 15-20 minút.
2. Krok
Uvaríme si hustý puding. Mlieko, cukor, vanilkový puding. Necháme vychladiť. Po upečení plátu zrolujeme do vlhkej čistej utierky.
3. Krok
Zatiaľ si dokončíme krém... Vychladený puding, maslo izbovej teploty a gaštanové pyré zmiešame na hladký krém.
4. Krok
Roládu roztočíme a natrieme plnkou, aj na povrchu. Necháme koláčik odstáť na niekoľko hodín. Nech mlska chutí.