Zdroj: Freepik
Ruský šalát Olivier
Ruský šalát, známy aj ako šalát Olivier, je tradičným jedlom v Rusku, obvykle sa podáva pri oslavách. Je to kombinácia rôznych zelenín a bielkovín.
Ingrediencie
Šalát
- 200 g uvarené zemiaky
- 200 g mrkiev
- 200 g hrášok
- 200 g kyslé uhorky
- 200 g jablko
- 200 g kuracie prsia
- 3 vajcia
Oblekanie
- 200 ml majonéza
- 1 polievková lyžica citrónová šťava
- 1 štipka soľ
- 1 štipka Paprika
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte a uvarte všetky ingrediencie do šalátu. Zemiaky a mrkvu uvarte vo vriacej vode až kým nie sú mäkké. Hrášok uvarte do mäkka. Kurací prs uvaríme vo vriacej vode až kým nie je úplne varený. Vajcia tvrdo uvaríme. Nechajte všetky ingrediencie úplne vychladnúť predtým, než ich nakrájate na kocky.
Všetky ingrediencie na šalát nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich vo veľkej mise.
V malej miske zmiešajte majonézu, citrónovú šťavu, soľ a korenie na vytvorenie dresingu.
Zalejte oblievku cez ingrediencie šalátu vo veľkej miske. Miešajte, kým nie sú všetky ingrediencie pokryté oblievkou.
Salát podávajte okamžite alebo ho nechajte hodinu v chladničke pred podávaním.