Zdroj: Pixabay
Rýchla vietnamská nakladaná mrkva a zelenina Daikon
Vietnamská nakladaná zelenina, známa aj ako Đồ Chua, je tradičné vietnamské jedlo, ktoré ponúka dokonalú rovnováhu sladkej, trpkej a chrumkavej chuti. Túto lahodnú pochúťku je najlepšie podávať ako prílohu, občerstvenie alebo v sendviči vietnamskej kuchyne Banh Mi.
Ingrediencie
- 2 Veľká mrkva, nakrájaná na mesiačiky
- 1 Veľká reďkovka daikon, nakrájaná na mesiačiky
- 4 poháre vody
- 1 pohár bieleho octu
- 1 pohár kryštálového cukru
- 1 polievková lyžica košér soľ
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou zeleniny. Mrkvu a reďkovku daikon ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a odložte bokom.
Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, ocot, cukor a soľ. Túto zmes priveďte do varu na miernom ohni a občas premiešajte.
Keď sa cukor a soľ úplne rozpustia vo vriacej vode, odstavte hrniec z ohňa.
Ponorte zeleninu nakrájanú na mesiačiky do nakladacieho roztoku v hrnci. Uistite sa, že je všetka zelenina pokrytá tekutinou.
Zmes nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí prelejte nakladanú zeleninu a tekutinu do sklenenej nádoby.
Nádobu bezpečne zakryte a pred konzumáciou ju uložte do chladničky aspoň na 24 hodín. Zelenina bude tým aromatickejšia, čím dlhšie sa bude nakladať. Vietnamskú nakladanú zeleninu môžete v chladničke skladovať až mesiac.