REKLAMA
Rýchla zeleninová “strúhaná” polievka
Blesková polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 pl maslo
- 2 stredné mrkvy
- 1 petrz len
- 1 menší kalera b
- menší kúsok zeleru
- 1 cibul a
- 2 zu bky cesnaku
- 200 g ruz ic kovy kel
- 1 stredný zemiak
- 1 mrazená kukurica hrsť
- 10 kmínkov
- soľ
- c ierne korenie
- Petrz lenova vn at
- Zeleninovy bujo n
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Mrkvu ,petržlen,kaleráb a zelér očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu dáme do hrnca, pridáme maslo, kmínok , podlejeme trochou vody a dusíme zhruba 5-7 minút.
2. Krok
Následne do hrnca prilejeme asi 1 L vody, pridáme cibuľu, cesnak ,bujón, kukuricu, zemiak narezaný na malé kocky a ružičkový kel rozrezaný na polovice. (Cibuľu len ošúpem a pridám celú a po uvarení z polievky vyberiem)
3. Krok
Osolíme, okoreníme a varíme zeleninu do zmäknutia. Pred dokončením ešte dodám zväzok petržlenovej vňate.