REKLAMA

Sacherova torta

Ak ste milovníkmi čokolády a okrem toho tradičných receptov vyskúšajte recept na túto sladkú bombu z Viedne :)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Suroviny

  • 140 g masla Pridané do
  • 110 g práškového cukru Pridané do
  • 10 g vanilková pasta Pridané do
  • 6 ks vajíčko Pridané do
  • 130 g čokolády Pridané do
  • 110 g cukor kryštál Pridané do
  • 140 g hladkej múky Pridané do
  • marhuľový džem Pridané do

Na čokoládovú polevu

  • 125 ml voda Pridané do
  • 200 g cukor kryštál Pridané do
  • 150 g čokolády Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. vyšľaháme maslo spolu s cukrom a vanilkovou pastou do peny

2. Krok

2. pridáme žltka a šľaháme dopeny

3. Krok

3. vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a pomaly ju vmiešavame do žltkovej peny (čoko nesmie byť horúca)

4. Krok

4. v osobitnej nádobe vyšľaháme sneh s cukrom do pevnej a lesklej peny a následne ju jemne zmiešame so žltkovou penou

5. Krok

5. pridáme preosiatu múku a jemne zamiešame

6. Krok

6. pečieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie 55 minút pri 170 stupňoch

7. Krok

7. po upečení preklopíme na opak, aby sa vyrovnal korpus a po vyhladnutí prerežeme

8. Krok

8. potrieme marhuľovým lekvárom, rovnako aj vrch a boky torty - necháme vsiaknuť a zaschnúť aspoň hodinku

9. Krok

9. pripravíme polevu: voda a cukor sa varí v rajničke 5 minút a v osobitnej miske roztápame čokoládu. Následne, po miernom ochladnutí cukrový sirup a čokoládu spojíme a pri teplote 33 -35 stupňov jedným ťahom nalejeme na korpus, ktorý je na rošte, aby prebytočná čokoládová poleva odkvapkala. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote aspoň 40 minút.

10. Krok

10.ozdobíme šľahačkou a jedlým zlatom

Komentáre (1)

navar_daco 12. 4. 2024
Obrázok hodnotenia

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

266 receptov

Obed

4738 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3670 receptov

Raňajky

1425 receptov

Pre diabetikov

633 receptov