Salted Caramel Cheesecake
Základ na cheesecake asi všetci poznáme. A čo by to bol za pravý NY cheesecake bez Philadelphie? K tomu lahodný domáci slaný karamel a praclíky je tá najlepšia kombinácia!
Ingrediencie
Korpus
- 200 g sušienky
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 70 g maslo rozpustené
Cheesecake základ
- 900 g Philadelphia
- 150 g kokosový cukor
- 4 kus vajce
- 60 ml šľahačka
- 60 g mascarpone
- 1 čajová lyžička vanilková esencia
- štipka soli
- 2 polievková lyžica kukuričný škrob
Karamel
- 220 g hnedý cukor
- 65 g voda
- 114 g šľahačka
- 70 g maslo
- 5 g morská soľ
Najnovšie letáky
Postup
Keksíky si rozmixujeme. Roztopíme maslo a zmiešame spolu a vytvoríme korpus.
Philadelphiu s cukrom (aspoň 30minút vybrať pred pečením) si vyšľaháme metličkami alebo v kuchynskom robote na krém. Pridáme postupne jedno vajíčko za druhým a miešame, kým sa nám všetko spolu spojí. Pridáme šľahačku, mascarpone, esenciu a soľ a chvíľu pomiešame. Pridáme škrob a zamiesime poslednýkrát. Vylejeme na korpus. Rúru vyhrejeme na horný dolný ohrev na 180°C a pečieme približne 50-60 minút. Cheesecake dáme do vodnej lázne alebo na spodok rúry dáme plech s horúcou vodou, aby nám nepopraskal. Po vytiahnutí by sa nám mal cheesecake ešte triasť. Vtedy bude krásne krémový po vychladnutí. Cheesecake necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky. Najlepšie cez noc alebo na 24h.
Karamel Cukor s vodou dáme do panvice a za stáleho miešania na miernom ohni varíme asi 10 minút. Keď uvidíme že už sa nám začne tvoriť karamel odstavíme zo sporáku a pridáme maslo so šľahačkou a miešame, kým nevznikne hustejšia zmes. Nakoniec pridáme soľ a necháme vychladnúť v chladničke.