REKLAMA
Zdroj: Bernadette Wurzinger for Getty Images
Silvestrovský dezert Čokoládový mousse
Chutný a bohatý dezert s čokoládou, perfektný na koniec slávnostného Silvestrovského večera. Tento dezert nie je príliš ťažký a má krásny, hlboký čokoládový aroma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g horkosladká čokoláda
- 2 PL kakao
- 3 PL cukor
- 200 ml šľahačka
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
1. Pre čokoládovú penu rozdrobte čokoládu do misky a rozpustite ju vo vodnom kúpeli. Dajte si pozor, aby do čokolády nedostala voda, pretože by zrašila.
2. Krok
2. Pridajte do čokolády kakao, cukor a štipku soli a dobre premiešajte.
3. Krok
Šľahajte smotanu do tuha a opatrne ju primiešajte do čokoládovej zmesi.
4. Krok
4. Rozdeľte čokoládový Silvestrovský dezert do 4 dezertných misek a nechajte ich aspoň 2 hodiny v chladničke, kým nebudú pevné.
5. Krok
Dekorujte čokoládový mousse dezert na Silvestra ozdobami a talizmanmi na prelome rokov.