REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xSfl08yDCOGv_84AmTeZ/96ebf98239c98b707576e870658153.jpeg)
Škoricová babka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
-kvások
- 100 ml vlažného mlieka
- 1 čl trstinového cukru
- 18 g droždia
-cesto
- 320 g špaldovej hladkej múky
- 50 g trstinového cukru
- 50 g roztopeného masla
- 1 vajíčko
- 1 čl škorice
- 1⁄2 čl soli
-plnka
- 50 g roztopeného masla
- 80 g trstinového cukru
- 3 čl škorice
- na potretie vajíčko a škoricový cukor na posýpku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Spravíme si kvások vo vlažnom mlieko zmiešame droždie s cukrom a počkáme cca 10min
2. Krok
Do misky si dáme všetky suroviny s kvások a vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na cca 2hod.
3. Krok
Nachystáme si plnku maslo si roztopíme, primiešame škoricu a cukor
4. Krok
Cesto si rozvalkáme, potrieme plnkou, zavinieme do rolády ktorú cez stred prekrojíme a zapletieme
5. Krok
Preložíme do formy na pečieme ktorú potrieme maslom
6. Krok
Potrieme vajíčkom, posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180’
7. Krok
Pečieme cca 25-30min.