REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Slané slimáky z lístkového cesta
Príprava slaných slimákov z lístkového cesta, ktoré sú perfektným doplnkom k obedu, večeri, alebo ako snack na párty. Tento recept je jednoduchý a rýchly, takže ho zvládne každý, kto má rád pečenie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Cesto
- 500 g lístkové cesto
Náplň
- 100 g šunka
- 150 g tvrdý syr
- 1 kus veľké vajce
- 1 lyžička pizza korenie
- 1 lyžička soľ
- 2 Lyžice Kečupu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rozbalíme lístkové cesto na pomúčenej doske a potrieme ho vajcom a kečupom.
2. Krok
Pokrájame šunku na malé kúsky a posypeme ňou cesto.
3. Krok
Posypeme cesto strúhaným syrom, pridáme soľ a korenie podľa chuti, a potom cesto zrolujeme.
4. Krok
Cesto nakrájame na rovnaké kúsky (asi 2 cm), položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, alebo kým slimáky nezosvetlejú.
5. Krok
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Podávame teplé ako predjedlo alebo snack. Dobrú chuť!