REKLAMA
Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Špagety aglio olio peperoncino
Recept na talianske špagety aglio olio peperoncino posypené parmezánom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g špagiet
- 4 kus strúčiky cesnaku
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 2 kus Červené chilli papričky
- soľ a čierne korenie
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv uvaríme špagety v slanej vode. Odporúčam na to použiť hrniec s veľkým objemom, aby špagety mali dostatok miesta.
2. Krok
Zatiaľ čo sa špagety varia, nalejeme olivový olej do panvice a pridáme najemno nasekaný cesnak. Počkáme pár minút, kým cesnak zmení farbu na zlatistú, potom pridáme chilli.
3. Krok
Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a trochu vody z varenia odložíme bokom.
4. Krok
Pridáme špagety do panvice s cesnakom a chilli. Poriadne zamiešame, aby sa všetky prísady spojili. Podľa potreby dolejeme vodu z varenia špagiet a všetko spolu premiešame.
5. Krok
Podávame posypané parmezánom.