Špaldové bryndzové halušky
Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋
Ingrediencie
- 500 g zemiak
- 250 g špaldová hladká múka
- 200 g bryndze
- 200 g kyslá smotana alebo biely jogurt
- 1 vajíčko
- cibuľka/pažitka
- 100 g slaniny napr. mangalica alebo šunka
Najnovšie letáky
Postup
Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)
Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.
Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.
Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.
Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.