REKLAMA
Špaldové bryndzové halušky

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

REKLAMA
Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Recept nájdeš v tomto článku

Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 200 g kyslá smotana alebo biely jogurt Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • cibuľka/pažitka Pridané do
  • 100 g slaniny napr. mangalica alebo šunka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)

3. Krok

Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.

5. Krok

Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.

6. Krok

Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov