REKLAMA
Špaldové bryndzové halušky

Špaldové bryndzové halušky

Toto jedlo nikdy neomrzí😌 taktiež ak nemusíte slaninu, tak doporučujem nahradiť opraženou šunkou.😋

REKLAMA
Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Recept nájdeš v tomto článku

Čo variť dnes či zajtra? 60 skvelých receptov na obedy a večere

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 250 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 200 g bryndze Pridané do
  • 200 g kyslá smotana alebo biely jogurt Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • cibuľka/pažitka Pridané do
  • 100 g slaniny napr. mangalica alebo šunka Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Slaninu si nakrájame na malé kocky a dáme si ju opekať do malého hrnca.

2. Krok

Zemiaky si očistíme a nastrúhame. Pridáme múku a poriadne premiešame. Primiešame vajíčko a znova premiešame. (Podľa potreby pridáme ešte múku/vodu - cesto nemôže byť moc husté a ani príliš riedke.)

3. Krok

Keď nám osolená voda zovrela vo veľkom hrnci, tak si zoberieme haluškovač a spravíme si halušky. Následne ich premiešame a varíme ich dokým nám nevyplávajú na povrch.

4. Krok

Do misky si pridáme bryndzu, kyslú smotanu a poriadne premiešame.

5. Krok

Halušky scedíme a presunieme do väčšej misky, kde primiešame bryndzu s kyslou smotanou a premiešame.

6. Krok

Takto servírované bryndzové halušky môžeme na záver posypať pažítkou, alebo cibuľkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov