REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Morčacie mäso na smotane
Morčacie mäso na smotane je jedlo, ktoré sa varí z kúskov morčacieho mäsa a dusí sa v smotanej omáčke. Podáva sa zvyčajne s prílohou, ako môže byť ryža, zemiaky, cestoviny alebo chlieb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g morčacie prsia
- 1 ks smotana na šľahanie
- 250 ml mlieko
- 1 kl kurkuma
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 ks bobkový list
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl maslo
- 200 ml voda
- soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Morčacie mäso, napríklad prsia alebo vykostené morčacie stehno, nakrájame na kocky.
2. Krok
Na masle orestujeme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej mletú papriku.
3. Krok
Následne na cibuľke orestujeme morčacie kocky a dochutíme ich soľ a mletým čiernym korením.
4. Krok
Podlejeme ho vodou a necháme dusiť pod pokrievkou zhruba 15 minút.
5. Krok
V hrnčeku rozmiešame múku v mlieku a smotane, tak aby tam neboli hrudky.
6. Krok
Zátriepku prilejeme k dusenému morčaciemu mäsu a varíme ešte 10 minút.