REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Špaldové halušky
Recept na halušky zo špaldovej múky s bryndzou a slaninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g špaldová hladká múka
- 1 ks vajce
- 150 g zemiaky
- 50 g slanina
- 2 pl maslo
- soľ
- bryndza
- kyslá smotana
- Jarná cibulka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme a postrúhame.
2. Krok
V miske zmiešame zemiaky s vajcom, soľou a múkou.
3. Krok
Vypracujeme tuhšie cesto.
4. Krok
Halušky varíme v neosolenej vriacej vode.
5. Krok
Tvarujeme ich pomocou haluškára a hádžeme do vody.
6. Krok
Varíme ich len niekoľko minút pokiaľ nevyplávajú na vrch.
7. Krok
Po uvarení ich scedíme a zmiešame s maslom.
8. Krok
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a podávame s haluškami.
9. Krok
Halušky môžeme dozdobiť ešte jarnou cibuľkou a slaninkou opraženou na panvici.