REKLAMA
Špaldové parené buchty
Zdravší recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 g špaldová múka
- 250 g celozrnná špaldová múka
- 1 bal sušené kvasnice
- 400 ml mlieko
- 11⁄2 pl trstinový hnedý cuko
- Štipka soľ
- lekvár
- Granko
- maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Cesto:múka,kvasnice na (1g múky)soľ,mlieko,cukor vymiesime cesto,,necháme vykysnúť (môže byť v domácej pekárni).Po vykysnutí rozvaľkáme ,nakrájame štvorce a naplníme lekvárom.
2. Krok
Necháme cca 10 minút podkysnúť, potom ich dáme do pary a varíme cca 9 minút na miernom ohni.
3. Krok
Po vybratí potrieme každú olivovým olejom veľmi málinko len aby nám nestvrdli, kto bude robiť s maslom a makom nemusí.
4. Krok
U nás obľúbené s grankom a poliate uvareným mliekom s maslom .