Španielsky vtáčik na hríboch
Tento recept sa varí viacerými spôsobmi, ja som si ho trodku upravila podľa seba.
Ingrediencie
- 890 g hovädzie mäso
- 2 pl horčica
- 130 g klobáska
- 60 g slaninka domáca
- 1 mrkva
- 1⁄2 paprika kápia
- 3 kyslé uhorky
- 3 vajce na tvrdo
- 1 Cibuľa
- 2 pl olej
- 1050 voda
- 1 pl múka špaldová celozrnná
- 1 pl kečup
- soľ
- mletá paprika sladká
- drvená rasca
- mleté čierne korenie
- vegeta nemusí byť
- 15 g sušené hríby
Najnovšie letáky
Postup
Mäsko narežeme na plátky a vyklepeme. Posypeme korením a soľou. Natrieme horčicou a naplníme plnkou slaninka, uhorka vajko,mrkva,klobása a paprika .Zrolujeme,ja nerada používam ihlice tak som rolky stiahla bielou niťou.
Na pekáčik poprášený olejom dáme mäsko a zo všetkých strán opečieme.
V hrnci na kvapke oleja a ak nám zostane kúsok slaninky či klobásky opečieme a osmahneme na drobno nakrájanú cibuľu.Pridáme rolky podlejeme vodou pridáme koreniny a soľ a varíme zakryté sem tam premiešame a podlejeme vodou.
Počas varenia pridáme kečup,múku rozmiešanú vo vode a hríby ktoré sme na chvíľku namočili.Varíme zakryté až do zmäknutia mäsa.
Nakoniec dochutíme a môžeme podávať s ryžou.