Zdroj: Martin Rettenberger for Adobe Stock
Speculoos krémová nátierka
Nasledujúci recept na krém speculoos je ideálny nielen na Vianoce, ale aj na každý deň, keď máte chuť na sladké a chutné občerstvenie. Keďže som tento recept pripravila už niekoľkokrát, môžem povedať, že je vždy mojím obľúbeným sviatočným pečivom. Táto nátierka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších a zaručujem, že si ju rovnako zamiluje aj vaša rodina a priatelia.
Ingrediencie
- 250 ml šľahačka
- 200 g Sušienky Speculoos
- 1 Polievková lyžica hnedý cukor
- 1 Štipka soľ
- 1 Čajová lyžička vanilková esencia
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu krému speculoos najprv rozdrvte sušienky speculoos nadrobno. Odporúčam použiť mixér alebo kuchynský robot, aby boli sušienky naozaj jemné. Niekoľko kúskov si nechajte na neskoršie zdobenie.
V stredne veľkom hrnci zohrievajte smotanu na šľahanie, cukor a soľ na miernom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí. Počas svojich dlhoročných skúseností som sa naučila, že kľúčom k dosiahnutiu dokonalej konzistencie a zabráneniu pripáleniu je nízky a pomalý ohrev.
Keď je krém horúci, pridajte rozdrvené sušienky a vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Uistite sa, že sušienky sú úplne pokryté krémom. Zmes nechajte variť asi 5 minút, kým mierne nezhustne.
Potom zmes prelejte do pohára alebo inej nádoby a nechajte vychladnúť. Krém bude pri chladnutí ďalej hustnúť.
Nakoniec krém posypte zvyšnými sušienkami. Teraz je váš domáci špekulantský krém pripravený na vychutnanie!
Tento lahodný krém speculoos je ideálny ako nátierka na chlieb, ako dip na ovocie alebo jednoducho len tak s lyžičkou. Je to slávnostná pochúťka, o ktorú sa môžete podeliť a ktorá poteší každého milovníka dezertov. Prajeme vám príjemnú zábavu pri jeho skúšaní!