REKLAMA
Zdroj: Joshua Resnick from Canva
Špenátové gnocchi s kuracím mäsom
Recept na talianske jedlo, ktoré sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g gnocchi
- 500 g kuracieho mäsa
- 200 g špenátu
- 2 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- 100 ml smotany na varenie
- nastrúhaný syr (podľa chuti)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a osmažte na olivovom oleji.
2. Krok
Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a pokračujte v smažení.
3. Krok
Po chvíli pridajte čerstvý alebo mrazený špenát a poduste ho do mäkka.
4. Krok
K špenátu pridajte gnocchi (predtým uvarené v osolenej vode), zmiešajte ich a povarte ešte niekoľko minút.
5. Krok
Nakoniec prilejte smotanu na varenie, všetko dochuťte soľou a korením podľa chuti a povarte ďalších pár minút, kým sa omáčka nespojí s cestovinami.
6. Krok
Pred podávaním posypte gnocchi nastrúhaným syrom.